Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLTEK

2014.01.26

TÖLTÖTT DAGADÓ

 

Hozzávalók:dscn0799.jpg

 

1 kg dagadó
7 tojás
3 zsemle
10 dkg kolozsvári szalonna
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
petrezselyem, só, bors

 

Elkészítés:

 

A töltelékhez megfőzzük a hét toást. Amíg a tojások főnek, az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, ehhez hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd az apróra vágott gombát, amit addig hagyunk a tűzön míg a gomba kevés levet nem ereszt. Ha kész, akkor leszűrjük, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az időközben megfőtt, megpucolt és apróra vágott tojást, valamint a tejben ázott majd kinyomkodott zsemlét. Az egészhez hozzáadunk egy nyers tojást és kemény péppé keverjük. Ha nem lesz elég kemény, akkor némi prézlivel segíthetünk a dolgon.

A dagadót éles késsel felszúrjuk, vagyis egyetlen hatalmas zsebet csinálunk a husiból. A tölteléket ebbe a zsebbe töltjük, majd a hús nyitott végét bevarrjjuk, hogy a töltelék sütés közben nehogy olajra lépjen.  A husi tetejét ételízesítővel és borssal kezeljük, majd zsírral jól kikent tepsibe tesszük. Elösször alufólia alatt puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve pirosra sütjük. Közben nem árt időnként némi vízzel és a tepsiben lévő zyírral meglocsolni, ezzel is elősegítve a pirulást. Ha marad töltelék, ami nem fért a husiba, akkor abból csinos kis pogácsákat csinálhatunk, amit a párolás után, a sütés idejére szintén a tepsibe teszünk. Mi kukoricás rizzsel és almapaprikával tálaljuk

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.