Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRÉMEK, KENŐCSÖK

2012.12.25

 

 

PADLIZSÁNKRÉMpage.jpg

 

Hozzávalók:

 

4 nagy padlizsán 
fél fej lilahagyma 
2 gerezd fokhagyma 
majonéz 
olivaolaj 
só, bors

 

 

A padlizsánokat villával megszurkáljuk, majd 180 fokon addig sütjük, míg a külseje ráncos nem lesz, az oldala pedig kicsit behorpad. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát apróra vágjuk,a fokhagymát szétnyomjuk. A megsült padlizsánokat egy pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyen le lehet húzni a héját. Ha ezzel megvagyunk, egy tálba tesszük és fa késsel szétnyomkodjuk, majd a tetejére kiült levet leöntjük. Hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Belekeverünk egy teáskanál olivaolajat és ízlés szerint majonézt. Én kb. 4-5 ek. szoktam, de aki majonézesebben szereti, tehet bele többet is. Fakanállal jól kikeverjük, majd betesszük a hűtőbe, ahol legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Piritóssal, paradicsommal tálaljuk

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.