Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BOGRÁCSBA VALÓ

VÖRÖSBOROS ŐZPÖRKÖLT

 

Hozzávalók:

1,5 kg őzhús (nyak, lapocka, comb vagy csontos rész),09.jpg
3 fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 doboz sűrített paradicsom,
3-4 zöldpaprika,
2 kanál pirospaprika,
1 kk. csípős paprika,
30 dkg erdei rókagomba (champignon is jó).
4-5 szem borókabogyó, babérlevél,
só, bors, ízlés szerint,
1 csipet majoránna,
1,5 dl vörösbor,
1 kk. mustár,
2 kanál zsír,
1 kk. magyaros ételízesítő.

Az őzhúst vízben megmossuk, kiáztatjuk, 2-3 cm-es kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát apróra szeleteljük és a zsírban aranysárgára sütjük. A
tűzről levéve a pirospaprikát és a kockára vágott húst beletesszük,
majd megpirítjuk. Beletesszük a zöldpaprikát, paradicsompürét,
fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. A bort és a mustárt a főzés
felénél adjuk hozzá. A rókagombát megtisztítjuk, kiáztatjuk, majd
szeleteljük, a kisebb darabokat félben vagy egészben hagyjuk. Jó
másfél órai főzés után, mikor a hús már puha megkóstoljuk, ha
szükséges ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a gombát, majd készre
főzzük. Petrezselymes sós burgonyával, ecetes paprika, káposzta vagy
céklasalátával tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.